Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Temmuz 2015 Salı

DAMAK TADI

İFTAR MENÜSÜ:Tavuklu nohut salatası.Malz.300 gram haşlanmış tavuk eti
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 soğan
2 çorba kaşığı sumak
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Yarım limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 sivri biber
1 domates
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Derin bir kabın içinde yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ve tuzu 5 dakika kadar ovalayarak yumuşatın. Üzerine de sumak ve pul biberi ekleyip ovalamaya devam edin. Suyu çıktıysa suyunu sıkarak başka bir kaba aktarın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağını ilave edip harmanlayın. Bu arada haşlanmış tavuk etlerini de çok ince didikleyip nohutla karıştırın. Biberleri, domatesleri közleyin. Servis tabağına koymadan önce hepsini iyice karıştırıp ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder