Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Ekim 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Sebzeli bulgur pilavı :Malz.2 su bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet patlıcan
3 adet sivri biber
1 adet soğan
3,5 su bardağı su
Tuz, karabiber
2 adet domates
Yapılışı: Tencereye rendelenmiş soğanı ve tereyağını yerleştirip 5 dakika kadar kavurun. Daha sonra içine doğranmış, patlıcanları, kırmızı dolmalık biberi, sivri biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine bulguru ve rendelenmiş domatesi de içine ilave edikten sonra pilavın suyunu verin. Kapağını kapatıp 20 dakika pişmeye bırakın. Suyunu biraz çekince isterseniz içine az haşlanmış nohutları içine ekleyin. 10 dakika daha pişirip farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Demlendirip sıcak olarak servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder