Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Ekim 2015 Cuma

DAMAK TADI

Bayram böreği:Malz.3-4 su bardağı kadar un
150 gram tereyağı
2 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
İçi için
400 gram kıyma
2 adet soğan
1 demet maydanoz
2 adet haşlanmış patates
Tuz, karabiber
Üzeri için
1 yumurta sarısı
İsterseniz de 4 adet yufka
Yapılışı: Fırını ısıtın. Soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla kavurun. Üzerine haşlanmış patatesi, maydanozu ve baharatları ekleyip içi hazırlayın ve gereken malzemelerle hamuru yapıp ikiye bölün. Bir parçasını açıp tepsiye yerleştirin. İç harçtan koyun, her yerine bolca yerleştirin. Kalan hamuru da açıp kıymalı karışımın üzerine kapatın. Yumurtayı sürüp 200 derecede 40 dakika kadar fırında pişmeye bırakın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder