Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

6 Ekim 2015 Salı

DAMAK TADI

Püreli soğan soslu bonfile:Malz.Yarım kilo bonfile
2 adet soğan
3 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 sivri biber
Karabiber, tuz kekik
Püre için
4 adet haşlanmış patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Yapılışı: Öncelikle etleri biraz inceltecek şekilde dövün ve tencereye alın, kendi suyunu verip çekene dek pişirin. Daha sonra da kıyılmış soğanları 10 dakika kadar yağda kavurun. İçine az pişmiş olan etleri atıp güzelce pişirin. Etler pişmeye başlayınca içine domatesleri ve biberleri az miktarda suyunu verin, kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Püre için gerekli malzemeleri de tencereye koyun, ezerek 5 dakika pişirin ve tabağa alıp üzerine etle sıcak ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder