Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Ekim 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Boşnak poğaçası:Malz.150 gram tereyağı
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
5 çorba kaşığı şeker
2 adet yumurta
Aldığı kadar un
İçi için
200 gram lor peyniri
100 gram kaşar peyniri
4 dal taze soğan
4 dal nane
Yapılışı: Derin bir kabın içine unu koyun, etrafına tuz ve şekeri serpin. Ortasına tereyağını ve mayayı koyup azar azar su ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. 25 dakika dinlendirin.
Daha sonra dinlenmiş hamurları cevizden biraz büyük bezelere ayırın ve ortalarına fazla bastırmadan açın. İç malzemeyi koyun, katlayıp küçük bir maşanın ucuyla şekiller yapın ve yağlanmış tepsiye dizin. 190 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder