Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Ekim 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Ispanaklı ravioli:Malz.1 yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İçi için
200 gram ıspanak yaprağı
100 gram lor peyniri
1 demet maydanoz
1 soğan
2 domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı, kekik, karabiber
Yapılışı: Hamuru için öncelikle un, süt ve yumurtayı bir kabın içinde karıştırıp yoğurun. Tuzunu da ekleyip sert bir hamur yapın. Hamuru açıp büyük kareler halinde kesin. İç malzemesi için rendelenmiş soğanı, lor peyniri, kıyılmış ıspanak yaprağını, maydanozu, tuzu ve karabiberle tatlandırılan bir iç hazırlayın ve içine paylaştırın. İsterseniz 100 gram kadar kıyma koyabilirsiniz. Katlayıp kaynayan tuzlu suyun içinde 20 dakika haşlayın. Domatesleri rendeleyin, üzerine tereyağını ve zeytinyağını salçayla eritip 5 dakika kadar kaynatın. İçine haşlanmış raviolileri koyup karıştırın. Servis tabağına alın, kekik, nane gibi baharatlar ekleyip sıcak olarak ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder