Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

5 Ekim 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Üzümlü Dolma:Malz.15 adet kuru patlıcan
1 çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı fıstık
2 adet domates
Dereotu, nane
2 adet soğan
İsterseniz 200 gram kıyma
Yapılışı: Üzümleri 1 saat kadar suda bekletin. Soğanları ince ince kıyın. Zeytinyağında 5 dakika kadar kavurun. Sonra içine pirinçleri alıp kavurmaya devam edin. Üzümleri süzün ve içine ekleyin. Fıstık, rendelenmiş domates ve kıyılmış dereotunu da üzerine ekleyip ocaktan alın. Patlıcanların içlerini oyun ve yıkayıp tuzlayın. Yapmış olduğunuz pirinçli üzümlü harcı içlerine paylaştırın. Tencereye dizin, üzerine az miktarda su ekleyip kapağını kapatın. 30 dakika kısık ateşte pişirin. Soğuyunca servis tabağına dizip ikram edin. Etli isterseniz bu karışımın içine 250 gram da kıyma ilave edip harcın içine doldurun ama o zaman da salça eklerseniz daha da lezzetli olacaktır.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder