Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

3 Ekim 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Çerkez tavuğu:Malz.1 kg. tavukgöğsü, derisi alınmış, kemiksiz
4 fincan su
2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 doğranmış soğan
2 diş kıyılmış sarımsak
3 yemek kaşığı kırmızıbiber
1/2 çay kaşığı Arnavut biberi
3 fincan ceviz
2 ila 3 dilim beyaz ekmek, kabuğu ayrılmış, ıslatılıp suyu sıkılmış
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz ve biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kırmızıbiber
2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış
Yapılışı: Tavuk, tuz ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Haşlanan tavuğu ayrı bir yere alın, suyunu ayırıp kenarda soğumaya bırakın. Tavuk soğuyunca, elinizle didikleyin. 3 yemek kaşığı zeytinyağında soğanları kavurun. Sarımsak, kırmızıbiber ve Arnavut biberini ekleyip 2 dakika daha kavurun. Soğuması için kenara alın. Biraz soğuyunca içine, ceviz, ekmek, limon suyu, 2 fincan haşlama suyu, tuz ve karabiberle blender veya mutfak robotundan geçirin. Hafif pürüzlü kalana kadar işlemden geçirin. Geniş bir kaseye alın. Didiklenmiş tavuğu cevizli sosun içine ekleyin. Baharatlarını ayarladıktan sonra çok kuru kaldıysa biraz daha haşlama suyu ilave edin. Servis tabağına alın, üzerini çatalın ucuyla düzeltin. Geri kalan 3 yemek kaşığı zeytinyağına kırmızı toz biber ekleyin ve orta ateşte yağı ısıtın. Tavuğun üzerine yağ gezdirin, doğranmış maydanozla süsleyip sıcak olarak veya oda sıcaklığında servis edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder