Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2 Ekim 2015 Cuma

DAMAK TADI

Kasap köftesi:Malz.200 gram kuzu bonfile
300 gram dana kıyma
1 adet soğan
1 yumurta
galeta unu
5 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Bonfile eti keskin bir bıçakla satır kıyması gibi irice çekin. Üzerine kıymayı ekleyip karıştırın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta maydanoz ve sarımsağı içine ekleyip zeytinyağıyla güzelce yoğurun hepsini. Baharatları da ilave edip bu harcı bir gece dinlendirin. Daha sonra mutfak robotunda iyice ezin, sonra elinizle ince köfteler hazırlayarak ızgarada ya da yağsız tavada pişirin. İki değişik et kullanıldığı için farklı bir köfte oluyor..
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder