Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Ekim 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

Patlıcan ezmeli kebap:Malz.1 çay bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
3 adet közlenmiş patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pul biber
500 gram yağlı kıyma
1 adet soğan
Maydanoz
Yapılışı: Kıymayı bir kabın içine alın, üzerine rendelenmiş soğanları ekleyip dinlendirin. Daha sonra çatalın ucuyla ortasını boş bırakıp şekillendirin ve ızgarada pişirin. Yoğurtlu sosu için közlenmiş patlıcanları servis tabağına ezerek alın. Sarımsakla karıştırılmış yoğurdu üzerine dökün. Küçük bir tavada yağı yakıp üzerine kırmızıbiberi de dökün. Kırmızı renkteki bu yağı yoğurda ilave ederek etlerle birlikte servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder