Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

8 Ekim 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Ekmek arası köfte:Malz.400 gr kıyma
2 adet soğan
2 dilim ekmek içi
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kekik, tuz, karabiber
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Diğer malzemeler
1 adet ekmek
2 adet domates
2 adet sivri biber
Yapılışı: Köftesi için kıymayı derin bir kaba koyun. Üzerine rendelenmiş soğanı, sarımsağı, kıyılmış maydanozu, kekiği, tuzu ve karabiberi koyun. En son ıslatıp suyunu sıktığınız ekmek içlerini ekleyin ve iyice yoğurun. Şekil verip 2 saat dinlendirin. Dinlenmiş köfte daha lezzetli olacaktır. Pişirirken ızgarada ya da az yağda tavada kızartın. Sıcakken ekmek arasına koyun, domates dilimleri ve biberlerle servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder