Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

5 Ekim 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Patatesli poğaça:Malz.150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İçi için
3 adet haşlanmış patates
1 çorba kaşığı pul biber,
Tuz, karabiber
Üzeri için
1 yumurta akı
2 su bardağı galeta unu
Yapılışı: Öncelikle hamuru hafif yumuşak kıvamında yoğurup hazırlayın. İçi için haşlanmış patatesi ezin ve içine diğer malzemeleri koyun, açtığınız hamurun içine bırakıp kapatın. Yumurta akı sonra da galeta ununa bulayıp tepsiye dizin. 200 derecede pişirip sıcak sıcak ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder