Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Ekim 2015 Salı

DAMAK TADI

Tulum peynirli börek:Malz.4 adet yufka
200 gram tulum peyniri
1 demet taze soğan
100 gram lor peyniri
1 çay bardağı zeytinyağı
1çay bardağı su
Yapılışı: Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın. Üzerine peyniri ve baharatları ekleyip iç malzemeyi hazırlayın. İçine isterseniz bir yumurta da kırılabilir, ezip karıştırın ve iç harcı hazırlayın. Su ve yağı bir kapta çırpın. Yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpip ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. Dört parmak eninde şeritler halinde kesin. İç harcı ucuna yerleştirip muska şeklinde katlayın ve tepsi doluncaya kadar dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip sıcak olarak ikram edin. Yağ oranı çok az olsun diyenler için, uygun bir börektir.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder