Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Kasım 2015 Cuma

DAMAK TADI

Ayvalı Pilav :Malz.2 su bardağı pirinç
2 adet ayva
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
1 yemek kaşıgı dolma fıstığı
1 yemek kaşığı dolma üzümü
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı safran
Yarım limon suyu
Yeteri kadar tuz
Yarım çay kaşığı tarçın
Yapılışı :
Pirinçleri ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin. Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Ayvaları atıp 5 dakika kavurun.
Pirinçleri yıkayıp süzün. Fıstıklarla beraber ayvalara katın. 5 dakika kadar kavurun. Limon suyu, tuz, safran, şeker ve sıcak et suyunu ilave edin. Üzümleri yıkayıp ekleyin.
Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp, pirinçler uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Biraz demlendikten sonra sıcak olarak servise sunun.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder