Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Kasım 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Amerikan Tarzı Dana Kavurma:Malz.Yarım Su Bardağı Domates Sosu
Çeyrek Su Bardağı Bal
2 Çorba kaşığı Soya Sosu
2 Çorba kaşığı Sirke
1 Çorba kaşığı Esmer Şeker
1 Çay Kaşığı Hardal Tozu
1 Kilogram Dana Kaburga
Yeteri kadar Sıvıyağ
4 Adet Patates
Yeteri kadar Ispanak (Servis İçin)
Yapılışı:
Domates sosunu, balı, soya sosunu, sirkeyi, şekeri, hardalı, tuzu ve biberi seramik bir kapta karıştırın. Kaburgayı ekleyin ve üzerini kapatın. En az 1 saat buzdolabında bekletin.
Fırını önceden 200 Dereceye ısıtın. Izgaraya bir kat yağlı kağıt serin. kaburgaları ızgaraya koyun. 1 saat fırında kaburgalar hazır olana kadar pişirin.
Bu arada, Bir tepsinin üzerine kağıt havlu serin. Geniş bir tecereye yağı dökün.(Tencerenin üçte birini kaplayacak kadar). yağ ısınana kadaryüksek ateşte bekletin. Patates dilimlerini kızarana kadar pişirin.
Daha önce hazırladığız kağıt havlulu tepsinin üzerine patatesleri çıkartın.
Kaburgaları patates kızartması ve ıspanakla servis edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder