Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Kasım 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Pırasalı Omlet:Malz.2 Adet Kuru Soğan
6 Adet Yumurta
6 Çorba kaşığı Un
2 Su Bardağı Beyaz Peynir
4 Çorba kaşığı Sıvıyağ
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Tuz
1 Demet Pırasa (Beyaz Kısımları)
Yapılışı:
Pırasanın kök kısımlarını ince ince doğrayın.
Yumuşaması için 5 dakika haşlayıp süzün.
Yumurtaları mikserde çırpıp un, peynir, karabiber ve tuz attıktan sonra karıştırın.
Pırasaları ekleyin, çırpıp 10 dakika bekletin.
Teflon tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup hazırladığınız karışımı tavaya dökün.
Üstünü kapatıp sallayarak kısık ateşte iki taraflı pişirin.
Kalan karışımı da pişirip üst üste koyduktan sonra servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder