Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Kasım 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Fasulye Turşusu:Malz.2 Kilogram Taze Fasulye
4 Adet Sivri Biber
4 Diş Sarımsak
1 Su Bardağı Kaya Tuzu
4 Su Bardağı Su
1 Çay Bardağı Sirke
Yapılışı:
Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın. Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun.
Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin. 1 adet sivri biber ve 1 diş sarımsak koyun. Tekrar fasulye yerleştirin. Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin.
4 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin. 1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın.
Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün. Üzerine bir ağırlık koyarak fasulyelerin sirkenin içinden çıkmasını engelleyin.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 15-20 gün bekletin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder