Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

9 Kasım 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Evde Mozarella Peyniri:Malz.1 Kilogram Süt
Yarım Limon
Yapılışı:Sütü kaynatın ve soğumaya bırakın
Soğurken içine yarım limon suyu ilave edin(süt kesilmeye başlayacaktır)
Kesilen sütü ince tülbende dökün ve 1 gün süzülmesini bekleyin
Süzülen malzemeyi 75 derece suya koyun(suyun kaynamamalı)
Peynir kendini bırakıncaya kadar bekletin(yağını bırakmaya başlayıncaya kadar, dağılmamalı)
Peyniri tezgâha alın ve elinizle yoğurun
Hamur halindeki peyniri elinizin içinde sıkın ve küçük elma büyüklüğünde toplar haline getirin
Topları soğuk suyun içine koyun
Peynir sertleşince sudan alın ve dilediğiniz şekilde doğrayın..
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder