Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Kasım 2015 Salı

DAMAK TADI

Biber Salçası:Malz.2 Kilogram Kırmızı Biber
2 Tatlı kaşığı Tuz
Yeteri kadar Zeytin Yağı
Yapılışı: 
2 kilo kırmızı biberin saplarını ve çekirdeklerini çıkarıp yıkayın. Büyük bir tencerenin yarısına kadar su doldurup aldığı kadar biberi tencerede kabukları yumuşayıncaya kadar haşlıyayın.
Yumuşayan biberleri tel süzgeçle çıkarıp ikinci partiyi koyup, bu arada da haşlananların kabuklarını soyun. (Biberler çok sıcak olduğu için soymak biraz zahmetli olabilir.)
İkinci parti için de aynı işlemi uygulayıp, soyulmuş biberleri kapaklı blendırdan salça haline gelene kadar geçirin.
Salçayı ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirip 1-2 tatlı kaşığı tuz atın ve 200 derece fırında tüm suyunu çekene kadar (arasıra karıştırarak) pişirin. (Elinizin yanmaması için dikkatli olun.)
Soğuyunca bir kavanoza koyun. Küflenmemesi için üzerini kapatacak kadar zeytinyağı ilave edin. (Salçayı buzdolabında saklamanızda yarar var.)
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder