Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Kasım 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

Kök Kavurma:Malz.2 Kilogram Ispanak Kökü
1 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
4 Adet Kuru Soğan
6 Adet Kurutulmuş Acı Sivri Biber
5 Diş Sarımsak
1 Çay Bardağı Pilavlık Bulgur
2 Çay Bardağı Sıcak Su
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
Yapılışı:
Ispanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın. İrice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun.
Ispanak köklerini ilave edin ve hiç su koymadan kendi suyu ile kavurmaya devam edin.
Suyunu salan ıspanaklara, yıkanıp büyükçe doğranmış sarımsakları ve tuzu ekleyip biraz daha karıştırın.
En son bulguru ve suyu ekleyip, bulgurlar suyu çekene kadar pişirin. Servis tabağına ıspanakları alın. Üzerine karabiber serpip servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder