Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

27 Kasım 2015 Cuma

DAMAK TADI

Çekirdekli Kolay Ekmek:Malz.1 Su Bardağı Buğday Unu
1 Su Bardağı Çavdar Unu
1 Su Bardağı Yulaf Unu
Çeyrek Su Bardağı Ay Çekirdeği
1 Çorba kaşığı Haşhaş Tohumu
1 Çorba kaşığı Susam
2 Su Bardağı Süt
2 Adet Yumurta
2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Çay Kaşığı Tuz
Yapılışı:
Fırınınızı 175 C'de ısıtın.
Bütün kuru malzemeyi bir kapta karıştırın.
Yumurtayı çırpın. İçine yağ ve sütü ilave edip karıştırın.
Yumurtalı karışımı kuru malzemeye ekleyip iyice karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış tepsiye koyun (dikdörtgen borcama da olabilir) ve 50 dakika kadar pişirin.
Hafif ılıdıktan sonra dilimleyip servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder