Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

28 Kasım 2015 Cumartesi

Ispanaklı Krep Bohçaları 
3 Çorba kaşığı Un (Beşamel Sos)
4 Çorba kaşığı Tereyağı (Beşamel Sos)
2 Su Bardağı Süt (Beşamel Sos)
1 Tatlı kaşığı Tuz (Beşamel Sos)
1 Adet Kuru Soğan (İçi İçin)
2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı (İçi İçin)
400 Gram Ispanak (İçi İçin)
Yeteri kadar Tuz (İçi İçin)
Yeteri kadar Karabiber (İçi İçin)
Yeteri kadar Pulbiber (İçi İçin)
2 Su Bardağı Un (Krep İçin)
2 Su Bardağı Süt (Krep İçin)
2 Adet Yumurta (Krep İçin)
Yarım Paket Kabartma Tozu (Krep İçin)
Yeteri kadar Tuz (Krep İçin)
Yeteri kadar Sıvıyağ (Krep İçin)
2 Adet Domates (Üzeri İçin)
3 Adet Sivri Biber (Üzeri İçin)
Yeteri kadar Kaşar Peyniri (Üzeri İçin)
Yapılışı:
Krep malzemelerini bir kasede karıştırıp boza kıvamına getirin.
Teflon tavayı kızdırıp çok az sıvıyağ dökün. Karışımdan kepçeyle alıp tavaya yayın. Kreplerinizi arkalı önlü pişirin.
İç malzemeyi hazırlamaya geçin. Soğanı zeytinyağında öldürün. Ispanağı ekleyip arada karıştırarak pişirin. Tuzunu, karabiber ve pul biberini ilave edip karıştırın.
Harç ılınırken sosu hazırlayın. Un ve tereyağını kavurun. Sütü azar azar yedirin. Karışım çok katıysa bir miktar daha süt ilave edin. En son tuzunu ekleyin.
Kreplerin ortasına bir miktar harçtan koyun. Bohça şeklinde kapatıp ters çevirin.
Üzerlerine sostan döküp kürdanla bir dilim kaşar peyniri (peynirin çok fazla erimesinden hoşlanmıyorsanız kızartmalık peynir kullanabilirsiniz), bir dilim domates ve yarım sivribiber yerleştirin.
Hepsini fırın kabına alıp 200 C fırında kaşar eriyene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder