Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Kasım 2015 Cuma

DAMAK TADI

Alabalıklı Patates Salatası:Malz.1 Adet Alabalık
6 Adet Patates haşlanmış
1 Demet Roka
Yeteri kadar Maydanoz
Yeteri kadar Nane
İsteğe Bağlı Dereotu
3 Adet Taze Soğan
1 Adet Kırmızı Soğan
Yeteri kadar Öğütülmüş Tane Karabiber
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Zeytin Yağı
Yeteri kadar Limon Suyu
Yeteri kadar Hardal
Yapılışı:
4 parçaya ayrılmış alabalıkları soğuk suyun altında yıkayın. Kağıt havlu ile kurulayın.
Izgara yapmak için derisi yukarı gelecek şekilde bir kaba yerleştirin. Yağlayın ve iri taneli deniz tuzuyla tuzlayın. Böylece nar gibi kızarır. Üstü kızarınca ters çevirip yeniden kızartın.
Patatesleri dilimleyin. Genişçe bir kaba yerleştirin.
Yıkanmış ve doğranmış rokayı, maydanoz, nane yapraklarını, yeşil soğanı ve halka halka doğranmış kırmızı soğanı ekleyin.
Hepsini harmanlayın ve salata kaselerine paylaştırın. Üzerine ikişer parça ızgaralanmış balığı ekleyin. Öğütülmüş karabiberle tatlandırın.
Sos için limonu, zeytinyağını, 1 tatlı kaşığı hardalı ve tuzu çatalla iyice karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin.
DAMAK TADI..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder