Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Kasım 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Domatesli Patlıcan:Malz.2 Adet Patlıcan
6 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
4 Diş Sarımsak
4 Adet Domates
1 Adet Kesme Şeker
Yeteri kadar Tuz
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyun, ikiye bölün ve kopmayacak şekilde dörde bölün
Tuzlu suda bir saat bekletin, yıkayın ve yayvan bir tencereye alın
Üzerine zeytinyağı ve tuz koyun kısık ateşte pişirerek kızartın(arasıra çevirin)
Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın, sarımsakları doğrayın
Kızaran patlıcanların üzerine doğranan domatesler, sarımsak, kesme şeker ve tuz ilave edin
Domatesler su salıp patlıcanlar çekinceye kadar kısık ateşte pişirin
Servis tabağına alın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder