Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Kasım 2015 Salı

DAMAK TADI

Avcı Böreği:Malz.4 Adet Yufka
4 Adet Yumurta Akı
300 Gram Kıyma
3 Adet Kuru Soğan
1 Çorba kaşığı Biber Salçası
Yarım çay bardağı Bulgur
1 Çay Bardağı Sıcak Su
Yarım Su Bardağı Ceviz İçi
1 Tatlı kaşığı Tuz
1 Tatlı kaşığı Karabiber
1 Su Bardağı Kıyılmış Maydanoz
1 Adet Yumurta
Yeteri kadar Galeta Unu
Yapılışı:
Kıymayı soğanla kavurun. Biber salçasını ekleyin. Bulguru ve suyu da ekleyip pişirin.
Piştikten sonra ocaktan alıp ceviz, tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin. 4 yumurta akını çatalla iyice köpürtün.
Bir yufkayı masaya yayın. Üzerine fırça ile yumurta akı sürün. İkinci yufkayı üzerine serin. Onun üzerine de yumurta akı sürün.
İki katlı yufkayı 8 eşit parçaya kesin. Her bir parçanın geniş kenarına kıymalı içten koyup sigara böreği sarar gibi, ama sigara böreğinden geniş olacak şekilde sarın.
Aynı işlemi kalan iki yufka için de tekrarlayın. 1 yumurtayı çırpın. Sardığınız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın ya da 200 C fırında pişirin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder