Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

26 Kasım 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Vejetaryen bulgur pilavı:Malz.1 Adet Kuru Soğan
2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
1 Çay Kaşığı Zencefil
2 Çorba kaşığı Taze Nane
1 Tatlı kaşığı Zerdeçal
Yeteri kadar Tuz
1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
2 Adet Havuç
1 Adet Kabak
200 Gram Karnabahar
200 Gram Brokoli
200 Gram Bal Kabağı
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
2 Su Bardağı Köftelik Bulgur
30 Gram Tereyağı
1 Su Bardağı Sıcak Su
Yapılışı:
Havuçları ve kabağı soyup zar şeklinde doğrayın. Balkabağını da aynı şekilde doğrayın. Karnabahar ve brokoliyi çiçek çiçek ayırın. Zencefil, kıyılmış taze nane, zerdeçal, tuz ve kırmızıbiberi bir kasede harmanlayın.
Soğanı soyup kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Baharatı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Sırasıyla havuçlar, kabak, karnabahar, brokoli ve balkabağını ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Haşlanmış nohudu ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Köftelik bulguru yıkayıp süzün. Derin bir kaba alıp üzerine 1 bardak kaynar suyu dökün. 5 dakika kadar şişmesi için bekledikten sonra tereyağını ve tuzu ilave edin. Geniş bir servis tabağının ortasına sebzeli karışımdan, kenarlarına da hazırladığınız tereyağlı köftelik bulgurdan yayın. Hemen servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder