Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Kasım 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Kalamar Dolma:Malz.4 Adet Kalamar
20 Adet Kapari Çiçeği
80 Gram Mantar
50 Gram Kaşar Peyniri
2 Diş Sarımsak
1 Çorba kaşığı Tereyağı
2 Çay Kaşığı Antep Fıstığı
Çeyrek Demet Dereotu
2 Çay Kaşığı Pulbiber
Yeteri kadar Tuz
Yapılışı:
Kalamarları iyice temizledikten sonra bol su ile durulayın. Daha sonra bir kenarda bekletin. Çam fıstıklarını ezerek ufalayın ve kapari çiçeği, mantarla birlikte karıştırdıktan sonra dilimlenmiş kaşar peyniri, biraz tuz ekleyip kalamarların içini doldurun. Kalamarın ağzını kürdan ile kapatın. Çok az yağ damlattığınız teflon tavada her iki yüzünü pişirdikten sonra ayrı bir kapta tereyağını eritin, içine pul biber ve dövülmüş sarımsağı katın. İki dakika çevirip karışımı kalamarların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında üç dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp ısıtılmış tabaklara servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder