Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Kasım 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Fırında Hamsi Dolması:Malz.600 Gram Hamsi
4 Dal Maydanoz
100 Gram Ceviz İçi
100 Gram Galeta Unu
2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
7 Adet Defne Yaprağı
1 Adet Limon Suyu
1 Fincan Su
1 Tatlı kaşığı Toz Şeker
Yeteri kadar Tuz
Yapılışı:
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzün ve kağıt havlu üzerine alın.
Maydanozu temizleyip kıyın. Maydanoz, ceviz, galeta unu ve 1 tutam tuzu bir kasede karıştırın.
8 hamsiyi küçük küçük doğrayıp cevizli karışıma ilave edin ve karıştırın.
Hamsileri ikiye açıp içlerini cevizli karışımla doldurun ve kapatın.
Fırın kalıbına, hamsilerin açık kısımları üste gelecek şekilde yan yana dizerek sıkıca yerleştirin.
Balıkların aralarına defneyapraklarını dik olarak yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirin.
Toz şekeri limon suyunda eritip balıkların üzerine gezdirin.
Su ilave edip 1 tutam tuz serpin.
Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder