Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

27 Kasım 2015 Cuma

DAMAK TADI

Biberiyeli & Parmesanlı Focaccia:Malz.2 Su Bardağı Ilık Su
Yeteri kadar Yaş Maya
1 Çorba kaşığı Toz Şeker
4 Su Bardağı Un
2 Tatlı kaşığı Tuz
Yeteri kadar Zeytin Yağı
Yarım Su Bardağı Parmesan Peyniri
Yeteri kadar Biberiye
1 Çay Kaşığı Karabiber
Yapılışı:
Mayayı ve 1 kaşık şekeri ılık suda eritin
Hamuru hazırlamak için un, tuz, eritilmiş maya ve şekeri de katarak yoğurun
Arada zeytinyağı ekleyin, yaklaşık 15 dk yoğurun
Hamuru 2-3 saat dinlendirin(mümkünse strecleyin)
Fırın tepsisinin altına yağlı bir kağıt serin ve hamuru üstüne yayın
Parmaklarınızla hamura bastırın(küçük çukurlar yapın)
Üzerine zeytinyağını, parmesan peynirini, biberiyeyi ve karabiberi serpip önceden ısıtılmış 200C fırında 20-25 dakika pişirin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder