Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Kasım 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Asya Usulü Sebzeli Dana:Malz.300 Gram Dana Eti
4 Çorba kaşığı Soya Sosu
6 Çorba kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba kaşığı Nişasta
1 Tatlı kaşığı Toz Şeker
2 Adet Pırasa
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
100 Gram Mantar
150 Gram Soya Filizi
2 Adet Havuç
1 Adet Dolmalık Kırmızı Biber
200 Gram Pirinç
Yeteri kadar Pulbiber
100 Gram Dondurulmuş Bezelye
Yapılışı:
Eti temizleyip kuşbaşı doğrayın.
Soya sosunu 2 çorba kaşığı sıvıyağ, nişasta ve şeker ile karıştırıp karabiberle tatlandırın.
Kuşbaşı eti, hazırladığınız bu marinatta 30 dakika kadar bekletin.
Pırasayı yıkayıp halka halka doğrayın.
Mantarları temizleyip dilimleyin.
Soya filizlerini yıkayıp suyunu süzün.
Havucu da yıkayıp soyduktan sonra ince çubuklar şeklinde doğrayın.
Biberi ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyin. Yıkayıp doğrayın.
Pirinci tuzlu suda haşlayıp pilavı hazırlayın.
Etleri marinattan çıkarıp suyunun süzülmesini bekleyin. Ardından yapışmaz tavada kızgın yağda 4-5 dakika kadar kızartın.
Et kızardıktan sonra sıcak kalması için kapaklı bir tabak veya kaseye alın.
Marinatı tavaya döküp bir taşım pişirin. Sebze, mantar ve bezelyeyi ilave edip 6-7 dakika kadar pişirin. Eti de ilave edip bir daha ısıtın.
Pul biber ve pilavla servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder