Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Kasım 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

Ev Usulü Döner:Malz.2 Adet Patates
2 Adet Domates
4 Adet Biber
400 Gram Kuzu Eti
1 Adet Kuru Soğan
1 Çorba kaşığı Domates Salçası
2 Çorba kaşığı Yoğurt
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
2 Su Bardağı Pirinç (Pilavı İçin)
1 Su Bardağı Etsuyu (Pilavı İçin)
Yeteri kadar Tuz (Pilavı İçin)
Yeteri kadar Sıvıyağ (Pilavı İçin)
Yeteri kadar Su (Pilavı İçin)
Yapılışı:
Susuz yoğurt, salça, rendelenmiş soğan ve tuzu katıştırma kabına alıp iyice karıştırın. Kuzu etinden hazırlanmış bifteği iyice inceltin.
Streç filmin üzerine eti yayın. Üzerine hazırlanmış soğanlı sosu sıvayın, tuzunu, baharatını ayarlayın. Daha sonra üzerine tekrar et, tekrar sos koyarak kat kat dizin.
Bütün et ve sos bitince streçle sıkıca sararak mümkünse birkaç saat dolapta bekletin. Dolapta sertleştikten sonra incecik doğrayarak yüksek ateşte pişirin.
Dönerinizi sade pişirilmiş pilav, sotelenmiş domates, biber ve çıtır patates kızartması ile servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder