Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Kasım 2015 Salı

DAMAK TADI

Tavuk Suyu:Malz.1 Adet Bütün Tavuk
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet Havuç
1 Adet Kereviz
Yarım Demet Maydanoz
6 Adet Tane Karabiber
2 Litre Ilık Su
Yeteri kadar Tuz
Yapılışı:
Tavuğun yağlı derilerini temizleyin, iyice yıkayın, kurulayın ve büyükçe bir tencerenin içine koyun.
Tencereye, 1 adet tüm kuru soğan (kabuğu soyulmuş), 1 adet orta boy havuç (kabuğu soyulmuş ve 3-4 parçaya bölünmüş), 1 adet kereviz (soyulmuş ve 4'e bölünmüş) ya da kereviz yaprağı ve yarım demet maydanoz ekleyin.
Biraz tuz ve 5-6 adet tane karabiber ilave edip, 2 lt ılık suyu üzerine dökün. Kısık ateşte, suyu bulandırmadan kaynatın, tavuk suyunun berrak olması lazım unutmayın.
Tavuk iyice haşlandığında ocağın altını kapatın ve ılıyana kadar bekleyin.
Tavuğu çıkarın. Tavuk suyunu süzgeçle süzdürün ve 250 ml'lik saklama kaplarına bölüştürün.
İyice soğuyunca kapaklarını kapatın ve gerektiği zaman kullanmak üzere buzluğa atın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder