Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Kasım 2015 Cuma

DAMAK TADI

Breton Çorbası:Malz.2 adet Soğan (orta boy)
3/2 su bardağı Et suyu
250 gr Kuru fasulye
2 kahve fincanı Un
3 çorba kaşığı Yağ
1 çorba kaşığı Tuz
Yapılışı :
Kuru fasulyeyi temizleyip akşamdan bol suda ıslayın. Sabah yıkayıp süzdürün. Soğanları soyup piyaz doğrayın. Sonra tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın, soğanları ekleyin, iki dakika kavurduktan sonra fasulyeyi ilave edip bir dakika daha karıştırın ve et suyu ile tuzu ilave edin. Orta ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin ve ateşten alın. Süzgeçten yada püre makinesinden geçirin. Başka bir tencerede, yağ ve unu orta ateşte karıştırarak 4 dakika (sararıncaya kadar) kavurun ve fasulyeli suyu ilave edin. 3-4 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Zar gibi doğranmış kızarmış ekmekle servis yapın.
DAMAK TADI....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder