Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Haziran 2015 Pazar

DAMAK TADI

İFTAR MENÜSÜ:Soğuk Yaz Çorbası: Malz.Malzemeler :
1/2 çay bardağı pirinç 1/2 su bardağı haşlanmış nohut 1,5 su bardağı yoğurt 2 su bardağı soğuk su Tuz Üzeri İçin: Kuru nane ya da taze nane
Yapılışı:Bir tencerede 1/2 çay bardağı pirinci haşlayın.
Pirinçler haşlanırken diğer yandan bir kaseye 1,5 su bardağı yoğurt koyup, iyice çırpın. Daha sonra üzerine 2 su bardağı soğuk su ekleyip, güzelce karıştırın.
Pirinçler haşlandıktan sonra içine 1/2 su bardağı haşlanmış nohutu ilave edip, karıştırın. Pirinçler biraz ılıyana kadar bekleyin.
En son haşlanmış nohut ve pirincin içine hazırladığınız yoğurtlu karışımı dökün. Tuzu ve naneyi de damak zevkinize göre ayarlayıp, karıştırın.
Daha sonra kaselere koyup, soğuk olarak servis edebilirsiniz.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder