Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Haziran 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

İFTAR MENÜSÜ:Limonata:Malz.8 limon
2 su bardağı toz şeker
1-2 su bardağı soğuk su
Buz
Nane yaprağı
Yapılışı:Limonları yıkayıp sularını süzdürdükten sonra kabuklarını geniş bir kaba rendeleyin. 6 tane limonu küp şeklinde doğrayıp rendelenmiş limon kabuklarına ilave edin. Toz şekeri ekleyip elinizle iyice ovarak limonların suyunun çıkmasını sağlayın. Kalan iki limonun suyunu sıkıp ilave edin.
Limon kabukları ile limon parçalarını tel süzgeçten geçirip süzün. Soğuk suyu ekleyip karıştırın. Üzerini kapatarak 1-2 saat buzdolabında bekletin. Sürahiye alıp isteğe göre, dilimlenmiş limon, nane yaprağı ve buz ile servis yapın.
Limonatanızın yoğunluğuna göre su ilave edebilir, kişi sayısına göre limon adedini ve toz şeker miktarını aynı oranda arttırabilirsiniz.
DAMAK TADI..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder