Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Haziran 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

SAHUR MENÜSÜ:Fındık Ezmesi :Malz.
200 gr kavrulmuş fındık 1,5-2 yemek kaşığı fındık yağı ya da zeytinyağı 1/2 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
İç fındıkları teflon bir tavaya koyup, kısık ateşte ara ara karıştırarak, yakmadan da kavurun.
Kavrulmuş fındıkları mutfak robotunun içine koyun. Üzerine fındık yağı ve pudra şekerini ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Ara ara kenara biriken fındık pürelerini kaşık yardımıyla robotun içerisine itin.
Hazırladığınız fındık ezmenizi cam kavanoz içine koyup, buzdolabında 1 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.
Fındık ezmenizin şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder