Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

8 Haziran 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Limonlu Şinitzel:Malz.4 parça ince dövülmüş tavuk ya da et biftek
4 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı galeta unu
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet limon
Yapılışı: Tavuk eti ya da kırmızı et hangisini kullanacaksanız öncelikle ince dövülmüş olması gerekiyor daha sonra tuz ve karabiberle tatlandırın. Yumurtayı bir kabın içinde çırpın, unu ve galeta ununu da ayrı kaplara koyun. Dövülmüş etleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son galeta ununa bulayın. Tavaya koyup kızdırdığınız tereyağı ve zeytinyağının içinde iki yüzünü de pişirin. Limon dilimleriyle sıcak olarak servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder