Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

30 Haziran 2015 Salı

DAMAK TADI

İFTAR MENÜSÜ: Şeftalili muhallebi. Malz.2 adet şeftali
2 su bardağı şeker
Muhallebi için
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
1 yumurta sarısı
1 tutam dövülmüş damla sakızı
Yapılışı: Şeftalileri ortadan ikiye bölün. Kabuklarına zarar vermeden içlerinden çekirdek kaşıkla sıyırıp alın. Sadece üzerine şekeri koyun, ocakta 10 dakika pişmeye bırakın. Tencereye süt ve sıktığınız portakal suyunu koyun. Karıştırarak içine şekeri ekleyin. Isınmaya başlayınca nişastayı az suyla çözdürüp tencerenin içine ilave ederek sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Biraz soğuyunca içine dövülmüş damla sakızı ve vanilyayı koyup mikserde 2 dakika karıştırın. Kaselerin içlerine doldurun. Pişen şeftalileri üzerine koyun, kremşantiyle süsleyip servis yapın.
DAMAK TADI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder