Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Haziran 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

İFTAR MENÜSÜ:Zeytinyağlı barbunya:Malz.2 kilo kuru barbunya
2 soğan
2 çorba kaşığı salça
3 sivri biber
3 diş sarımsak
2 havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
1 limon
Yapılışı: Barbunyayı akşamdan ıslatın. Sabah suyunu döküp rendelenmiş soğanla birlikte tencerede zeytinyağında kavurun. 5 dakika kavrulunca üzerine salçasını, sarımsağını, havuçları, biberini ekleyip karıştırın. İstenirse rendelenmiş domates de ekleyebilirsiniz. Suyunu üzerini geçmeyecek kadar ekleyin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte 40 dakika pişmeye bırakın. Barbunyalar pişince kıyılmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakın. Servis yaparken limon suyu çok yakıştığından üzerine sıkıp soğuk olarak servis edebilirsiniz.
DAMAK TADI..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder