Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Haziran 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Kayısı kremalı tart:Malz.200 gram kayısı
Hamuru için
2 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
100 gram tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
Krema için
Labne, süzme yoğurt ve bal
Yapılışı: Yoğurma kabının içinde un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı iyice yoğurup güzel bir hamur elde edin. Hamuru açın, yuvarlak şekiller verip tart kalıplarına yerleştirin. Fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. İçi için labne peyniri, süzme yoğurdu balla karıştırıp bir krema hazırlayın ve tart kalıplarının içine paylaştırın. Kayısıları üzerine dizip soğumaya bırakın. Son olarak üzerine bal sürüp ikram edebilirsiniz.DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder