Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Haziran 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Yaz böreği:Malz.4 adet yufka
1 kilo ıspanak
1 demet taze soğan
200 gram lor peyniri
1 yumurta
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Yapılışı: Taze soğanları ve ıspanakları temizleyip ince ince kıyın. Üzerine yumurtanın akını da ekleyip harmanlayın. Peyniri ve baharatları ekleyip iç malzemeyi hazırlayın. Su, süt ve yağı bir kapta çırpın. Yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpip ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. İç malzemeyi üçgen şeklinde kesilmiş yufkaların içine koyup geniş sigara böreği gibi sarıp ortasını kesin. Domates ve biber dilimlerini koyun. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip sıcak olarak ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder