Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Haziran 2015 Cuma

DAMAK TADI

İFTAR MENÜSÜ 2. GÜN:Ezogelin çorbası:Malz.1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı bulgur
3 çorba kaşığı pirinç
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
Nane, kırmızıbiber, tuz, karabiber, kimyon
1 adet limon
Yapılışı: Pirinci, mercimekleri, bulguru, yemeklik doğranmış soğanı ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakın. Ayrı bir tencerede unu ve tereyağını kavurun, salçayı ilave edip biraz pişirin. Üzerine çorbanın suyundan ekleyip açın ve bu karışımı mercimeklerin üzerine döküp bir taşım kaynatın. Nane ve limon suyuyla ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder