Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Haziran 2015 Salı

DAMAK TADI

İFTAR MENÜSÜ:Fırında yufkalı köfte:Malz.500 kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Kimyon, kekik, karabiber, tuz
4 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kekik, karabiber, tuz
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet pide hamuru ya da ekmek hamuru
Yapılışı:Köfte için kıyma rende soğan baharatlar ve galeta ununu yoğurup şekil verin ve az yağda kızartın. Diğer taraftan sos isterseniz eğer, salça ve tereyağıyla 5 dakika kadar pişirin. Baharatları ilave ederek bir tutam şekeri içine ekleyin. Bu pişirdiğiniz salçalı karışımın içine kızarttığınız köfteleri ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Pide hamurunu unlanmış zeminde açın içine köfteleri dizin. Kapalı pide gibi üzerini kapatıp yumurta sarısı çörek otu serpin. 200 derecelik fırında pişmeye bırakın. Üzeri kızarınca kesip ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder