Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Haziran 2015 Perşembe

DAMAK TADI

SAHUR MENÜSÜ:Malz.Peynirli Simit poğaça:Malz.1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta 
1 paket yaşmaya veya 1paket kuru maya 
1 tatlı kaşığı tuz
2 veya 3 tatlı kaşığı toz şeker 
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş ılık tereyağı veya margarin
Ve alabildiği kadar un
iç harcı için
Beyaz peynir
Maydanoz
uzeri için
1,5 cay bardağı susam
2 dolu çorba kaşığı pekmez
1 su bardağı su
Yapılışı:Büyük bir kaba süt, yumurta,sıvı yağ, tereyağı, toz şeker,tuz ve maya hepsini iyice karıştırıp unu yavaş yavaş ilave edin hafif yumuşaklıkta bir hamur yapın isterseniz yoğurma işlemine tezgahın üstünde yapabilirsiniz hamurunuzu iyice yoğurup kabına alın üzerine streç folyoyla kapatın ve üzerini sıcak tutacak şekilde sarıp dinlenmeye bırakın
maydanozu küçük küçük doğrayın peynirle iyice karıştırın
hamurunuz iyice kabarıp dinlendikten Sonra yumurtadan biraz küçük bezeler alin 5 dakika dinlendirin cay tabağı kadar acın içine maydanozlu peyniri koyun üstten iki ucu parmaklarınızla sıkıştırarak kapatın.pekmezi ve suyu karıştırın buyuk bir tabaga alin.kapattığınız poğaçayı once pekmezli suya sonra susama güzelce bulayıp yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirin tepside 45 dakika dinlendirin ve önceden istilmis 180 derece fırında pişirip servis yapabilirsiniz ..
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder