Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Haziran 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Sade Pilav:Malz.2 su bardağı pirinç,
3 su bardağı su,
Yarım limon,
1 tatlı kaşığı tuz,
6 yemek kaşığı sıvı yağ,
Yarım çay kaşığı şeker,
1 adet tavuk bulyon.
Yapılışı:Pirinci derin bir kaba koyun. Üzerine yarım limonu iri iri doğrayın ve 1 tatlı kaşığı tuzu serpin. Pirinci bir parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Yarım saat bekletin.
Pirinci beklettiğiniz suyu süzün. Sonra da pirinci, suyu berraklaşıncaya kadar yıkayın.
Teflon tencerede sıvıyağı ısıtın ve pirinci ekleyerek iyice kavurun.
Ayrı bir kapta, 3 su bardağı kaynar suda bulyonu eritin. Pirinci ıslatırken kullandığınız limonların bir kısmını bu suyun içine sıkın, şekeri de ilave edip, karıştırın.
Kavrulan pirince, sulu karışımı ekleyin. Bir iki kez karıştırın.
1 dk. kadar hızlı ateşte, daha sonra ateşi kısarak 8-10 dk. kadar pişirin. Pirinçlerin üzeri göz göz olup, suyunu çekince ocağı kapatın.
Kapağın altına kağıt havlu koyarak, 15 dk. kadar demlenmesini sağlayın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder