Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

6 Haziran 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Etli Patlıcanlı Bulgur Pilavı:
2 adet kemer ince uzun patlıcan
2 su bardağı bulgur
1 çay bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2,5 su bardağı su
400 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
3-4 adet domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet sivri biber
Yapılışı: Öncelikle etleri tencereye koyun, iyice suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Daha sonra üzerine yağı, rendelenmiş domatesleri, soğanı sarımsakları ve şekeri ekleyip sadece domatesin suyunda etleri pişmeye bırakın. Pilavı hazırlamak için, patlıcanları küp küp doğrayıp yıkayın ve suyunu sıkıp yağda kızartın. Tencerede tereyağını koyup arpa şehriyeyi kavurun, üzerine bulguru ekleyin ve suyunu verin. 25 - 30 dakika pişirip patlıcanları ekleyip karıştırın ve servis tabağına alıp yanında pişen elleri ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder