Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Haziran 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Sulu Köfte:Malz.500 gram kıyma,
Yarım kilo patates,
1 tane yumurta
1 kahve fincanı galeta unu,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 tatlı kaşığı kekik,
3 tane domates,
3 tane yeşilbiber,
2 yemek kaşığı domates salçası,
2 tane kuru soğan,
Yeteri kadar tuz, karabiber,
Yeteri kadar su ve sıvı yağ.
Yapılışı:Önce köfteyi yoğurmak gerekir. Bunun için karıştırma kabına, kıyma, yumurta, galeta unu, baharatlar ve rendelenmiş 1 adet kuru soğanı ekleyerek köfteyi iyice yoğurun.
Köftelere şekil verin ve biraz dinlenmesi için buzdolabında bekletin.
Kuru soğanı yemek doğrayın ve tavada az bir yağ ile kavurun. Küp küp doğranmış domatesleri üzerine ilave edin. Doğranmış biberleri, salçayı ve baharatları da ekleyip bir iki taşım kaynatın.
Patatesleri doğrayın ve fırın tepsisine yayın. Köfteleri patateslerin üzerine yerleştirin. Salçalı sosu yemeğin üzerine gezdirin.
Tepsiye yeteri kadar su koyun ve 200 derecelik fırında yarım saat pişirin.
Yemeği fırından alıp, sıcak sıcak servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder