Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Haziran 2015 Pazar

DAMAK TADI

İFTAR MENÜSÜ:Kıymalı Kibrit Kebabı:Malz.Malzemeler :
200-250 gr kıyma 3 adet orta boy patates 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet kırmızı biber 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1 adet domates 1 kase yoğurt Tuz Karabiber Üzeri İçin:Maydanoz
Yapılışı: Sıvıyağ koyulmuş tavaya ince ince doğranmış soğanları ve sarımsakları ilave edip, bir süre kavurun. Kırmızı biberi de küçük küçük doğrayıp, soğanlar ile birlikte kavurun.
Daha sonra tavaya tereyağı ve kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edin. Son olarak küp küp doğranmış domatesi, tuz ve karabiberi ilave edip, iyice kavurun.
Diğer yandan patateslerin kabuklarını soyup, güzelce yıkayın. Kibrit şeklinde ince ince doğrayıp, kızgın yağ içinde kızartın.
Kızarttığınız patatesleri servis tabağına alıp, 1 kase yoğurdu çırparak, üzerine güzelce yayın. Yoğurdun üzerine kavurduğunuz kıymalı harcı dökün. Kıymanın üstüne ince ince kıyılmış maydanozu serpip, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder