Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Haziran 2015 Pazar

DAMAK TADI

İFTAR MENÜSÜ:Kıtır Kadayıflı Muhallebi Tatlısı:Malz.
150 gr tel kadayıf 3 yemek kaşığı toz şeker 2,5 yemek kaşığı tereyağı 1/2 su bardağı kırık ceviz Muhallebisi İçin:1/2 litre süt 2 yemek kaşığı un 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası 5 yemek kaşığı toz şeker 1 adet yumurta 1/2 paket vanilya 1/2 paket süt kreması
Yapılışı:İlk olarak tel kadayıfı önceden derin dondurucuya koyup, 1-2 saat bekletin. Daha sonra derin dondurucudan alıp, ince ince kıyın.
Diğer yandan geniş bir tavaya tereyağını koyup, eritin. Üzerine kıyılmış tel kadayıfı ve şekeri koyun. Kahve rengi alana kadar sürekli karıştırarak, orta ateşte kavurun. Ardından cevizi ekleyin. Karıştırıp, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Muhallebisi için; derin bir tencereye süt, yumurta, şeker, un ve nişastayı koyup, iyice çırpın. Tencereyi ocak üzerine alın. Sürekli karıştırarak, koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Daha sonra vanilyayı ekleyip, karıştırın. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
Soğuyan muhallebinin üzerine kremayı koyup, iyice çırpın. Daha sonra kadayıfın yarısını kuplara paylaştırın. Ardından kadayıfların üzerine muhallebiyi döküp, buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Servise yakın muhallebinin üzerine kalan kıtır kadayıfı koyun.
Hazırladığınız kıtır kadayıflı muhallebi tatlısını servis edebilirsiniz.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder