Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Haziran 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

SAHUR MENÜSÜ:Tereyağlı Yumurta Kapama:Malz.
2 adet yumurta 1/2 yemek kaşığı tereyağı 1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber 1 çay kaşığı kuru nane Tuz
Yapılışı:Küçük bir tencereye yumurtaları koyun. Üzerlerini geçecek kadar su dökün. Yumurtaları katı kıvamda haşlayın. Daha sonra yumurtaları soğumaya bırakın.
Haşlanan yumurtaların kabuklarını soyun. Boylamasına ortadan kesin.
Daha sonra küçük bir tavaya tereyağını koyup, eritin. Üzerine kırmızı toz biberi ekleyip, karıştırın. Yumurtaların iç kısımları alta gelecek şekilde tavaya koyun. Üzerine tuz, nane ve kırmızı pulbiber serpiştirin. 2-3 dakika kısık ateşte pişirin.
Hazırladığınız tereyağlı yumurta kapamayı sıcak olarak servis edebilirsiniz.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder